Forældreinfo

Til dig som forældre Vigtig information

Er du en nervøs forældre? Det forstår vi, når din søn eller datter skal med en masse andre unge på skiferie.

Der er mange forskellige ting at tage stilling til som forældre forud for sit barns, måske første, skiferie. Vi siger ikke, at det er en god idé at være curlingforældre, men det er vigtigt at få indsigt i vores skiferier for de unge mennesker.  

HOLD DET PÅ DESTINATIONEN 🗻

For at øge vores service, vil vi bede til, at gæsten - altså dit barn - selv kontakter vores guider på destinationen, da det giver en lettere og mere effektiv service, end hvis vi snakker via en tredjepart i Danmark. Med andre ord mener vi, at dit barn får mere ud af, at vi fokuserer vores energi mod vedkommende på destinationen, end på telefonopkald hjemme fra Danmark.

Vi opfordrer altid til, at du hjemmefra forsøger at coache dit barn til selv at tage ansvar for at kontakte os under skiferien, såfremt der skulle opstå problemer. Vi vil gerne hjælpe i alle situationer, men vi kan ikke afhjælpe, hvis vi ikke kender til problemet.

Samtidig opfordrer vi til, at du som forælder, snakker med dit barn om, hvad vedkommende skal forvente sig af skirejsen, herunder særligt ankomst- og afrejsedagen. Vi arbejder altid på at gøre dagene så behagelige og smidige som muligt.

NATTEVAGTER 🚔

I uger som uge 7 forstærker vi os med et kompetent hold af guider, som har stor erfaring med at arbejde med gæster om natten. For jeres barns sikkerhedsskyld er guiderne tilstede til langt ud på natten, for at være sikker på, at alle kommer sikkert hjem i seng.

Hvert år sender vi over 5000 gæster fra Danmark afsted. Når vi fortæller, at vi har erfaring med det vi laver, så mener vi det! Alle, lige fra vores faste personale på destinationen og ansatte på kontoret, lægger stort fokus på sikkerheden for vores gæster. Derfor tilbyder vi 24/7 service på destinationen. Det betyder, at du - og dit barn - altid kan få fat i os.  

ALKOHOL OG RUSMIDLER 🍺

ALKOHOL
I Frankrig er det ikke tilladt at drikke alkohol på gaden/offentlige arealer. Ligesom i Danmark skal man have ID med, når man går i byen. Et udleveret “+18” armbånd fra Summitweek er ikke gældende legitimation. Det er ligeledes ikke tilladt at være i besiddelse af eller købe alkohol, når man er under 18 år.

Selvom dagene i Alpernes solskin kan virke til være at rare og varme, er det ingen hemmelighed at nattens temperature er voldsomme. Det bliver let ned til -20 grader og denne temperatur i kombination med byens høje beliggenhed bliver alkohol kun mere påvirkelig og farligt. Vi anbefaler altid at gå sammen med nogen om natten, og at man ikke indtager alkohol, så det bliver farligt for en selv. Vi har altid nattevagter på gymnasieturene til at gå rundt i byen for at undgå farlige situationer - og det samme har byens myndigheder.

RUSMIDLER
Vi tager kraftig afstand fra indtagelse af rusmidler herunder blandt andet også lattergas (kvælstofforilte). Ved overtrædelse af dette vil det medfører bortvisning fra turen. Vi henviser direkte til vores rejsebetingelser punkt 4.5:

"Den rejsende skal optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove eller gentagne tilfælde kan en upassende optræden føre til, at den rejsende af rejsearrangøren eller dennes repræsentanter bortvises fra den videre deltagelse i rejsen. I sådanne tilfælde er den rejsende ansvarlig for egen hjemtransport og udgifter som følge heraf. Den rejsende er i tilfælde af bortvisning ikke berettiget til at modtage nogen form for tilbagebetaling af pakkerejsens pris."

UNDER 18 🎉

Hvis dit barn er under 18 år, skal du som forældre/værge godkende, at du sender vedkommende afsted på egen hånd. Bliver den rejsende 18 inden afrejse, er det intet problem, men skulle man først blive 18 på rejsen eller når man er kommet hjem, så skal vi bruge en underskrevet samtykkeerklæring fra forældrene eller en værge, som kan hentes med her.

DE🔟 BUD

Det er en stor hjælp for os, hvis du på forhånd vil tage en snak med dit barn, så vedkommende er bedst muligt forberedt på sin kommende skiferie.

Derfor har vi lavet nedenstående budskaber som vi håber, du har lyst til at dele.

  1. Bliv enige om hvor ofte, og hvornår, I skal tale sammen, så I slipper for altid at ringe til dem. Det er jo ikke altid de er til at fange, selvom telefonen altid er i hånden ;) 

  2. Få navn og telefonnummer på de venner dit barn er afsted med/bor sammen med, hvis du ikke allerede har det.

  3. Er uheldet ude? Hvis dit barn skader sig/bliver syg og behøver at opsøge sygehus eller læge, kan de kontakte os, så vi kan hjælpe dem. Igen, det er vigtigt, at det er dit barn som kontakter os direkte, eller personerne omkring dit barn, i værste fald. Husk at give dem forsikringsoplysninger med på skirejsen.

  4. Reglerne på destinationen skal altid respekteres. Der skal være stille på værelserne efter klokken 22.00, og der må ikke larmes på offentlige fællesarealerne. I Frankrig er det en lov og det anbefaler vi på det kraftigeste at man følger 

  5. Lyt til vores personale på destinationen og følg deres henvisninger. De er seriøse eksperter i sneen, så de ved, hvad de laver.

  6. Skulle der opstå problemer på destinationen, er det vigtigt, at det er dit barn, som kontakter os. Vi ved, det kan være frustrerende som forældre, men det er meget lettere – og problemerne kan løses langt hurtigere – hvis dit barn selv henvender sig. Telefonnummer og kontaktoplysninger bliver tilsendt et par dage før afrejse.

  7. Vi kunne vælge at tro, at alkohol ikke er et problem, men vi er selvfølgelig bevidste om, at det forekommer. Gør gerne opmærksom på, at dit barn skal begrænse indtagen af alkohol, og tage hånd om sig selv og hinanden. Alkohol har en anden effekt i højere luftlag og meget kolde nætter! Skulle der opstå problemer, af den ene eller anden art, er vi selvfølgelig altid til stede og hjælper hellere end gerne.

  8. Lav et budget, så de ved hvor mange penge, de har at gøre godt med hver dag.

  9. Respekter aldersgrænserne på destinationen. Det er ikke tilladt at indtage alkohol for gæster under 18 år.

  10. Ankomst- og afrejsedagene er de mest hektiske - og det gælder for alle! Tålmodighed er en dyd - men henvendelse til guiderne afhjælpes 100% af gangene ;) 

SPØRGSMÅL?

Skulle du som forældre have flere spørgsmål eller brug for at snakke med os, så ring til os på 70 60 60 99.